divendres, 16 de juny del 2017

11. AIXÒ DEL CANVI D'HORARI.



- Ja poden anar a fer punyetes; diuen que estalviem kilowatts, però jo penso que encara en gastem més.
 - Home,  - li dic- suposo que algú deu estar cavil·lant sobre la qüestió, i si la canvien serà que algun avantatge deu haver-hi .
 -¡Ca, home! Quin avantatge vols que hi hagi, si ho fan anar tot malament. Ara, que jo vaig a l'hora de sempre; el meu rellotge, no es retarda ni es salta cap hora, ja poden anar dient .
 L'home està un xic "mal fet".
 - Bé, - li dic- a la gent que com vos es pot aixecar del llit a l'hora que vol, quan ja la persiana no té prou densitat per aturar la claror, que es fica pels més insignificants passadissos, no crec pas que us afecti d'una manera important .
 - Però no veus que ho capgiren tot? Les persones, les bèsties, i fins i tot les plantes, que el sol que necessiten és el del matí, i amb aquest horari, quan comença d'escalfar ja son les onze o més... .
 - Home, jo puc admetre i entendre que a les persones ens pot més o menys trasbalsar, també a les bèsties domèstiques, al modificar-los l'horari dels menjars, i la munyida en el cas de les vaques de llet. De tota manera, tant les bèsties com nosaltres, som "animalots" proveïts de certa facilitat, per assimilar qualsevol d'aquests canvis. Ara bé, d'aquí a creure que les plantes es sentin perjudicades, o ni tan sols al·ludides per aquesta circumstància, n'haurem de tornar a parlar, i fins i tot podríem argumentar la possibilitat que la vegetació floreix i creix per força, a cops de sol i d'aigua, sense que per part seva hi hagi cap interès ni esforç... . Que el sol del matí és el que més beneficia a les plantes, ho sentim a dir, i crec que ho podem admetre com a cert, però que quan surt aquest primer sol el rellotge indiqui les set o bé les nou, no crec pas que als vegetals els importi poc ni gens.
 - No sé, no sé...; a veure si el faran sortir abans de l’hora, el sol.
L’home se’n va tot cap cot, arrossegant una mica els peus, precisament per las moltes sortides de sol que ha presenciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada